Hoitola Energeia - Vyöhyketerapia - Hieronta - Kajava-terapia - Energiahoito
Vyöhyketerapia ja hieronta sopivat erittäin hyvin odottaville äideille. Hoidot ovat turvallisia ja hyödyllisiä koko raskauden ajan. 


Raskaushieronta

Raskausaikana naisen keho käy läpi monia muutoksia, niin henkisiä kuin fyysisiäkin. Raskaushieronnassa tuetaan odottajaa näissä muutoksissa. Kehossa voi olla jumituksia ja särkyjä, kun nivelsiteet löystyvät ja kehon asennot muuttuvat ja hormonaalinen turvotus painaa käsiä ja jalkoja. Hieronta on täysin turvallista raskausaikana, ihan ensimmäisistä viikoista laskettuun aikaan saakka. 

Odotusaikana on myös hyvä hiljentää tahtia, herkistyä kuuntelemaan tuntemuksiaan sekä kehoaan, joka kasvattaa uutta elämää sisällään. Raskaushieronta on lempeä ja erittäin rentouttava hoito. Rentoutuminen edistää lihasjumien avautumista hieronnan avulla. Odottava äiti pääsee erityisten body cushion -tyynyjen avulla turvalliseen ja rentouttavaan asentoon kylkimakuulle. Hieronnassa käytetään lämmitettyä luonnollista kasviöljyä. 
Hinnat 50€ / 60 min ja 65 € / 90 min Vyöhyketerapia ja raskaus

Odotusaikana vyöhyketerapia on hyvä, lääkkeetön vaihtoehto äidin hoitamiseen. Ensimmäisen 12 viikon aikana kuitenkin hoito on hyvin kevyttä ja sitä tehdään lähinnä tarvittaessa (esim. pahoinvoinnin helpottamiseen). 

Refleksologinen hoito (vyöhyketerapia) tukee odottavan äidin hyvinvoinnin tunnetta ja ennaltaehkäisee ongelmia jo raskauden alusta alkaen. Jalkojen turvotus ja väsyminen helpottaa, unenlaatu ja ruuansulatus paranee. Äiti saa fyysistä ja henkistä tukea raskauden ajan. Synnytyksessä refleksologialla voidaan vahvistaa supistuksia, lievittää kipua ja lyhentää synnytyksen kestoa. Myös lapsi hyötyy äidin hoidosta, sillä raskausaikana äidin jalan ongelmalliset vyöhykkeet kopioituvat vauvalle vaivoineen päivineen, jos äitiä ei hoideta. Sikiö voi luonnollisesti paremmin silloin, kun äitikin voi hyvin.


HOITOSUUNNITELMA 
RASKAUDEN AJAKSI (VYÖHYKETERAPIA)

Viikot 4-11
kevyttä refleksologista hoitoa tarvittaessa. Viikottaiset hengitysharjoitukset vastaanotolla vyöhyketerapian yhteydessä (kotona päivittäin) auttavat myös pahoinvointiin.

Viikot 12-36
käynnit neljän viikon välein, tai tarpeen mukaan.

Viikot 37-38
käynnit viikoittain.

Viikot 39-40(-42)
käynnit viikoittain tai kahdesti viikossa.

HUOM: 30 minuutin hoito riittää raskauden aikana. Voit silti valita myös 60 min hoidon rentoutumista ajatellen. Vyöhyketerapia raskauden aikana auttaa tutkitusti lievittämään seuraavia oireita:

 • tuki- ja liikuntaelinongelmat
 • närästys
 • turvotus
 • sosiaalinen stressi
 • immunologinen stressi
 • verenpaineen kohoaminen
 • virtsatietulehdukset
 • ärtynyt rakko
 • unettomuus
 • migreeni


Synnytyksen jälkeinen hieronta

Synnytyksen jälkeen hieronta auttaa kehoa palautumaan. Hierontaan voi tulla heti synnytyksen tai sektion jälkeen, kun äidistä siltä tuntuu. Hoito tehdään yksilöllisesti äidin ongelma-alueiden tai toiveiden mukaan. Synnyttäneellä äidillä voi olla jännityksiä lantion alueella taikka niska-hartiaseudulla imetyksen ja vauvan kantamisen seurauksena. Asento tuetaan mukavaksi raskaushieronnassakin käytettävillä Body Cushion -tyynyillä. Tarvittaessa voit ottaa vauvan mukaan hierontaan. Koliikkihoidot ja vauvahieronta
 
Vauvan vatsavaivoissa kannattaa kääntyä vyöhyketerapeutin puoleen saman tien. Älä anna vauvan kärsiä, kun apua saa helposti, turvallisesti ja nopeasti. Koliikkihoitoon pääsee lähes poikkeuksetta muutaman päivän sisällä, vauvat pääsevät aina jonon ohi. 

Koliikin hoidossa käyntejä tulisi olla vähintään 3, ja opetan aina vanhemmat tekemään hoidon itse kotona hoitosarjan päätteeksi. Joskus kotihoito ei kuitenkaan riitä, silloin vain reippaasti takaisin hoitolalle, eikä anneta pikkuisen kärsiä turhaan. 

Vauvan uniongelmiin kannattaa tulla myös hakemaan apua. Vauvalla saattaa olla myös ihan lihaskipujakin tms. vaivaa. Voit varata kaikki vauvojen hoidot nimellä "koliikkihoito" nettiajanvarauksesta
REETTA LAPPALAINEN
Vyöhyketerapeutti
Koulutettu hieroja
Kajava-terapeutti
Adoula
Dreamwalker
Hengitys- ja rentoutusohjaaja 
Crimson Circle Certified Teacher
EMF-hoitaja

Website Builder provided by Vistaprint